2010.10.28. 21:22

Ma valami miatt rápillantottam az etanol átalakítóm gyártójának oldalára, és hoppá, van új progi a kütyühöz. Hoppá és új firmware is van :) Nanná hogy kell. Mondjuk release notes nemigen volt mellé, de nyilván nem véletlenül adták ki, jó lesz az. Irány haza, laptop elő, kocsihoz le - még melegecske motorral jobb lesz ez, gondoltam, mert ha netán teljesen elcsesződik a kütyü, akkor sincs gond, hiszen üzemmelegen még kikapcsolt átalakító mellett is beindul a gép tisztán E85-tel, és el lehet vele döcögni a legközelebbi benzinkútig.
Utólag belegondolva ebben a gondolatmenetben persze találtam egy nem kicsi hibát. Merthogy tök jó nekem, hogy elgurulok egy benzinkútig, és ott úgy egyébként mi a retkes pöcshöz kezdek egy kocsival, aminek a tankjában van kb 55 liter etanol ?! Nem azt mondom le lehet szívni, de hát mindenesetre érdekes szitu lett volna.
No, szóval ott tartunk, hogy gyújtás ráadva, adatkábel összedugva, progi elindítva, firmware letöltve, laptop akksi kapacitás még 4-5 órára elég, ugyan mi történhet?
 
Hát pl az, hogy a firmware frissítés gomb megnyomása után a grafikus felület megáll... azaz nem megáll, csak éppen 10 perc elteltével is "Frissítés folyamatban, akár egy percig is eltarthat" van kiírva. Shit. No nem baj, olvastam a gyártó weboldalán, hogy van egy "DOS-os" verzió - nyilván parancssorira gondoltak :) - és azzal minden körülmények között teljes biztonsággal tudok frissíteni. Hááát. Okés, de ahhoz ezt be kellene zárni... firmware frissítés közben.
Már láttam magam előtt a 10 kicsi 5 literes piros kannát, ahogy a kimerültségtől vörösödő fejjel, alkoholgőztől szédülten szívom ki az utolsó deciket a tankból sajnálkozó tekintetű kútkezelők gyűrűjében...

IJ, "Cancel". Tuti? Tuti. Gyújtás le, vissza, indít. És megy :D Progival verzió ellenőriz, fej virul. Ugyan nem frissítettünk, de legalább a régi megvan. Nagy baj már nem lehet, max ígymarad. De bakker ne maradjon már így, akkor is akarom az újat!
Parancssori alkalmazás letölt, leírás keres... nincs. Vagyis van... egy 10 soros txt. Az első öt sor arról szól, hogy nyissak meg egy parancssori ablakot. Köszi.

[off] Egyébként informatikus létemre pár hete súgta meg egyik kollégám, hogy a "Futtatás" ablak bizony egy egyszerű WIN + R (mint run) kombinációval is előhozható, méghozzá minden egyéb módszernél gyorsabban ugye. [/off]

 
A txt fájl maradék öt során első ránézésre látszik, hogy nem sokat basztak rá. Minden második sorban más a futtatható állomány neve, néhol egy-egy alulvonás befigyel, ugyanígy random portokon csatlakozunk az eszközhöz. Igényess... Magyarázat sehol, csak hogy hát ezeket köll itten futtatnyi.
Hát kedves etanol kütyü gyártó, baszod, ha én azt futtatom ami oda van írva, akkor bizony 5 szép kövér hibaüzeneten kívül semmi mást nem kapok. Fakk. Leginkább olyasmiket olvashatnék, hogy "... is not recognized as an internal or external command". Merthogy nem csak hogy néhol ez, néhol az a futtatható állomány neve, de hogy a sok elcseszett közül egyik név sem egyezik azzal, ami az adott mappában levő fájl neve...

Nem magam miatt vagyok mérges, hanem a többi, talán kevésbé "informatikai rutinróka" jellegű E85 vásárló miatt.  

Szarért kell 5 sorban leírni, mint egy óvodásnak, hogy hogy nyílik egy parancssor, ha utána kurvára használhatatlan parancsokat irat be velem?
Grrrr. Mindegy is, lényeg a lényeg, futtatgattam a parancsokat, úgy hogy működjenek is. Ja a szokásos cucc.exe --help vagy /? vagy -h persze semmit nem csinál, hátha megtudnám hogy kell használni, vagy hogy milyen paraméterek vannak egyáltalán.
Szóval mint a betanított kismajom a txt alapján futtat, firmware alig 1 perc alatt frissül, grafikus felület indít, config betölt, indít, röffen, örül :)
 

 

Holnap reggel kiderül mennyire bírja a gép az igazán hideg indítást. Lesz szerencsém reggel 6-ra dolgozni menni, ami azt jelenti, hogy 5:30 körül fogok indítózni. Ahogy nézem kb 2°C lesz.

 

Címkék: etanol bioetanol e85 bioetun rs232

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr192620218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása