2010.10.01. 15:40

Ó igen, és beköszöntöttek a reggeli 0°C közeli hőmérsékletek, legalábbis a 10°C alattiak egészen biztosan. Ez azt jelenti, hogy aki átalakító nélkül járt etanollal, az most kénytelen visszatérni benzinre, legalábbis módosítani az E85-benzin arányon, mert reggel nem, vagy csak nagyon nehezen tud elindulni.
Ez pedig épp az előző posztban leírt várható piaci trendnek basz oda még egy lapáttal.

Brutális keresletcsökkenés várható. Az etanol vásárlók hatalmas hányada ugyanis "felesben" jár E85-tel, vagy csak egy-egy "tisztítókúra" erejéig használja, mondjuk minden x. tankba tölt pár literrel. Na ők azok akik a hideg miatt nagyrészt felhagynak ezekkel a tevékenységekkel, és maradnak a jó öreg és biztosan működő benzinnél.

"Majd tavasszal visszatérünk rá!" - így hangzik az ítélet.

Ez nem jó a gyártónak és a viszonteladóknak, de remélhetőleg nekünk, vásárlóknak talán igen. Talán lesz annyi hasznunk a dologból, hogy valamelyest visszaesnek az etanol árak.

 

Címkék: etanol indítás bioetanol e85

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr112620214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása