2011.05.09. 14:25

Az előző poszthoz kapcsolódóan felmerül a kérdés, hogy lehet az, hogy hatlábúék még mindig forgalmaznak bioetanolt?

Mindenki érzi, hogy piszok drágák, a kis instant facebook felmérésből is az derül ki, hogy általában az emberek már most sem igazán tankolnak náluk, hiszen értelmetlen. De ha nem vásárol senki, akkor mégis hogy? Hát úgy, hogy aki etanolos fórumokat, meg FB oldalakat búj, az tényleg nem vásárol, de mi a helyzet a többiekkel?

Apa fogja a családi kocsit, és beáll a kútra. 
"Nicsak, itt ez az enyolcvanöt. Már hallottam valahol, hogy azt lehet tankolni. Jéé és milyen olcsó is! Nosza!"

 

És innen két forgatókönyv lehetséges. Az első, jobbik esetben Apa bemegy a kutashoz és érdeklődik, hogy is van ez, mire a kutas azt válaszolja, hogy hát olyan 50-50%-ig el szokták bírni az autók. 

A rosszabb forgatókönyv, mikor Apa "Oh, hát jó lesz az, a Pista is azzal hajtja a Ladáját már mióta." - felkiáltással teletömi a tankot bioetanollal. Apa bemegy a kasszához, boldogan fizet, "Hiszen hát tuggya, hát száááz forint!?! Hát a hülyének is megéri!" 
Kocsiba be, alblakot le, mellettem a szőke Anyu. Indít, és hoppá, be is indul. Beindul, hiszen üzemmeleg a motor, és még van egy kis benzin is a rendszerben. "Niiincs itt semmi baaj, megy ezzz Anyukám!"

Majd másnap reggel, mikor Apa indulna munkába, na akkor jön a meglepi. Ez bizony nem röffen be. És jönnek az ízesebbnél ízesebb cifra magyar káromkodások, meg a legendát az ismerettségi körben tovább éltető gondolatok, hogy "Ez az etanol mekkora egy szar, igaza volt a Jocónak, ez tuti megette a gumicsöveket!"

Eközben Géza, aki a biztonság kedvéért csak felesben nyomta, hazaérkezik a hétvégi kiruccanásból a nagyitól, és beáll a kútra. És tankol... és tankol... és még mindig tankol!?!
"Jesszus f@sza, hát mennyit zabált ez?"

Gézukám most tudta meg, hogy a bioetanol használata fogyasztásnövekedéssel jár... akár 30%-ossal.

MENNYI?!

Jajám Gézukám, 20-30% a normális, ha az ember 100% E85-öt tankol és átalakítóval jár, de szélsőséges esetben átalakító nélkül, akár felesben is előfordulhatnak hasonló értékek, ha az autó gyári elektronikája "nem szereti" az etanolt.

De hát az úgy nem is éri meg!

Hát ja, a 300 Ft-os Agip-os etanollal nem is. Csak ez már nem tudatosul Gézánkban.

 

Szóval, hogy ki tankol még mindig méregdrágán etanolt Agip-éknál?

Apa, Anya, Pisti meg Gézuka. Akik egyszer elcsábulnak az "olcsó" számokat látván a totemoszlop tövében. Akik aztán pár nap múlva a negatív tapasztalatoktól megkeseredve nemhogy Agip kút, de még etanol közelébe sem mennek soha többet. Vérmérséklettől függően, még akár szét is kürtölik a világba, hogy mekkorát kellett csalódniuk, és hogy mennyire nem éri meg ez az egész bioetanol baromság.

Ők azok. Egyszerű és sajnos tájékozatlan átlagemberek. Előbb utóbb elfogynak ugyan, de van belőlük párszázezer (pármillió?). Belőlük még egy darabig el lehet éldegélni.

[helyesbítés]
... belőlük és persze azokból, akik nem fordulhatnak máshová, ha bioetanolt szeretnének tankolni, mert egyszerűen nincs más kút a közelükben.

Címkék: benzinkút etanol indítás bioetanol tévhitek e85 negatívum kutak

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr112889909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KOCZKY 2011.05.10. 14:43:41

No és éppen Apa miatt az újabb hatlábú oszlopoknál pl nem lehet "kiakasztani" az E85 pisztolyt.... nehogy véletlen telenyomja és aztán reklamáljon, így el lehet mondani, h te vótál a hüle barátom, mé nyomtad végig...

Aki meg tisztán használná, hát mé akarja kiakasztani, közben ténferegni, álljon csak ottan végig :-))))
süti beállítások módosítása