2010.08.12. 11:31

Ma reggel megint jártam Taszi bánál. Taszi bácsi kútja kicsit inkább egy buszmegállóra hasonlít. Lehúzódsz, tankolsz, mész. Két kútfej van, mindegyikhez befér egy autó, plusz szűkösen mégegy ami vár hogy az előző megtankoljon. Nem voltam csúcsidőben, mégis úgy alakult, hogy és is vártam, és mögöttem is voltak még ketten. Beállok, Taszi bácsi cukin odatotyog,
"-Mit adhatok?"
"-Etanolt kérek, tele." - ezt mindig jólesik kimondani :)
Közben mögülem a sorból egy kolléga érdeklődik, hogy a másik kútnál is van-e E85. Füligszáj vigyor. Van. Majd Taszi bácsi közli, hogy mostanában egyre többen viszik. Öröm bódottá.

... és a hab a tortán, hogy a korábbi 13 literes városi fogyasztásból 12.5 lett úgy, hogy benne volt egy költözködés, ami 8 x 1.5 kilométer megtételét foglalta magában, tökigrakva. Ez azért fontos, mert minden indítózásnál ömlik az etanol a motorba, tehát a rövid távon autózás E85-tel nem éppen gazdaságos dolog.
... persze a benzinhez képest még így is az :P

 

Címkék: fogyasztás etanol bioetanol e85 kutak

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr692620207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása