2010.07.28. 15:23

Nos, nem biztos hogy kiderült az igazság az autópályás etanolos fogyasztásommal kapcsolatban. Nem tudom mennyire hihetek a mérési eredménynek.
A szokásos 7.7 liter / 100 km benzines fogyasztás helyett 120km/h sebességnél autópályán sikerült kicsivel több, mint 11 litert megetetni tütüvel. Ez pofátlanul sok, 40-50%. Hozzátartozik, hogy viszonylag rövid távon (200km) sikerült ezt mérnem, ahol az egyes kutak közötti különbség is elég sokat tud számítani, de talán nem ennyit.
Arra gondolok, ugye első kattanásig tankolok, viszont ha nem mindig ugyanott, akkor nem tudhatom biztosan, hogy ez a kattanás pontosan ugyanakkor következik be. Így simán előfordulhat, hogy egyik kútnál akár 1-2 liter is még becsusszan.

Szóval van egy fura mérési eredményem, amivel nem tudok mit kezdeni. Ha valós amit mértem, akkor a megoldás, hogy nem megyek spórolósan 120-szal, hiszen 130-140 körül is 11 liter etanol gurul le a kocsi torkán. Ha nem valós amit mértem, akkor az ki fog derülni pár vidéken töltött hétvége után :)

Címkék: fogyasztás mérés etanol bioetanol e85

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr732620204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása