2011.03.07. 20:59

A napokban elég csúnya számokat láttam Agip kutak előtti totemeken E85 kategóriában. Nem ritka a 280 fölötti literenkénti ár, sőt. Ez mondjuk "érthető", ... Nem, nem érthető, hacsak nem szeretnék maguk alatt teljesen szétnyiszitelni azt a bizonyos fát, vagy ha az a kép jobban tetszik, az utolsó csepp tejet is kifacsarni a profitadó tőgyből... esetleg az utolsó tojást is kipréseni az aranytojást tojó tyúk seggéből, ráadásul nem a "hagyományos", hanem a csirkhasfelmetszős béltrancsírozós módszerrel elkövetve...

Nah... ott tartottunk, hogy nem annyira érthető, mint inkább megmagyarázható a mostani árelemlés is a szokásos pöcsebbnél pöcsebb indokokkal, köztük az élen a benzin árával. Na de itt álljunk meg. Az egyik útbaeső Agipnál 371 a benzin és 283 az etanol !?! Háde baszki. Az általánosan betartott 100 Ft az hol van? - ..."betartott"..., ez be hogy rohadjon meg.

Ami persze amúgy is faszság, hiszen a folyamatos áremelés miatt százalékosan ugye a 100 Ft egyre kevesebb, az autó meg nem 100 Ft-tal eszik többet, hanem az enyém pl 30%-kal, de azt hiszem egyszer már kifejtettem. Namost, 371 / 283 = 1.31, azaz a különbség 31% ... örülök. 31-30 = 1 azaz EGY kurva százalék.

Kedves Agip... mikor fogjátok fel, hogy ha ilyen icipici különbséget hagytok a két üzemanyag között, akkor egy igen keskeny réteg marad meg nektek, mint vevőkör:

- akik mákosak, és csak 20% körüli túlfogyasztásuk van
- akik tuning céllal használnak etanolt
- akik már átalakították a kocsit, nem félnek az etanoltól, és kellően elvakultak ahhoz, hogy az ilyen pofátlan árak mellett is tovább használják, és ezzel talán kicsit segítsenek a magyar mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak, miközben savanyú képpel, de élvezik a megnövekedett teljesítményt... az olyanok, mint én.

Persze b@szok én nálatok tankolni, mikor itt van nekem Taszi bácsi :P

Címkék: teljesítmény benzinkút költség etanol bioetanol e85 megtérülés

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr562719832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.03.07. 21:29:05

Jihha! Én is Taszi bácsinál itatom a lovakat! :) Az Agip meg baszódjon meg!

KOCZKY 2011.03.08. 09:02:07

Manapság akkor megyek a szomséd Agipra, ha már kellő mennyiségű pontom összegyűlt, és érvényesíteni tudom a -16 ft kedvezményt, így 278-16=262 az anyag literje ... Szomszéd Avia is megy Agip után, most 270-nél járnak...
Pontot meg pl begyűjtöm Érden, ahol még most is 264 az anyag (Agip logós kúton, ahol még pont is jár. )
süti beállítások módosítása