2011.02.15. 17:53

Múlt héten ért egy icipici pozitív csalódás. Volt már pár poszt arról, hogy hogyan emelkedik az etanol ára, miközben a benziné stagnál, netán csökken. Most először fordult elő azonban, hogy olyat láttam, hogy ha nem is sokkal, de alacsonyabb lett az E85 ára egy kúton.

A kút konkrétan Taszi bácsi kútja. Mióta felfedeztem, hogy létezik ide járok - nézzétek meg a képeket, nem könnyű észrevenni, a maga kis buszöbölszerű kétfejű kútjával.

A lényeg, hogy mivel rendszeresen itt tankolok, volt alkalmam megfigyelni a kút árképzését. Azt kell mondjam, azon kívül, hogy a nagyokhoz képest valamivel olcsóbb, ugyanazt a trendet követi, mint a többiek. Benzinár emel -> etanol ár emel. Benzin ár csökken -> etanol marad. Benzinár emel -> etanol ár emel... és ezt szépen végtelen ciklusban.

De nem úgy a héten! 3 azaz három forinttal olcsóbb lett az etanol Taszi bácsi kútján! Így most 267 Ft, a benzin pedig - pillanat, nézem a blokkot - 357 Ft... ami még mindig elég sz@r, de legalább láthattam az első fecskét, aki csökkentette a bioetanol árát.

Csak halkan megjegyzem, hogy a hatlábú kutyáéknál továbbra is minimum 275 literje.

Címkék: benzinkút etanol bioetanol e85 kutak

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr42663406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása