2011.08.29. 08:35

Eljött az idő!

A nyár elején megszavazott 40Ft + ÁFA jövedéki adó beépült az árba.
Szokás szerint ez mindenhol mást jelent. Egyes fórumokon azt mondják az adóemelés a meglevő készletekre nem vonatkozik, ettől függetlenül sok kúton már több napja emelt árakkal dolgoznak.

310-320 Ft körüli számokról beszélünk.

Őszintén megmondom reggel nem csekkoltam a környékbeli kutak mindegyikét, de biztos vagyok benne, hogy jónéhány helyen legalább egy rövid ideig lehet még kapni a nyári árakon bioetanolt.


És nézzük akkor a gyártó oldalát:

A GreenPower E85 bioüzemanyag ajánlott fogyasztói ára: 299 Ft/liter

Ez azt jelenti, hogy kb léptünk egy szintet. Az eddigi olcsóbb kutak árai mostantól kb azonos szintre kerülnek a drágább kutak régebbi áraival. A drágább kutak meg hát...
De nézzük meg közelebbről ezt a számot. A korábbi ajánlott fogyasztói ár 287 Ft volt, ha jól emlékszem. 287 + 50 = 337 Ft. Na.

Szóval keserű is ez a kis hazai 299 Ft-os E85 ár, meg kicsit édes is, hiszen nem olyan drága a szesz... mint ha kétszer ilyen drága lenne :)

Címkék: etanol bioetanol e85 kutak

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr833187120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása