2011.07.18. 15:46

Mai kis blogbejegyzésemet igen kurtára terveztem. Csupán egy egyszerű kérdés:

Kedves zöldek, közgazdászok, honatyák. Ti melyiket választanátok?

- Külhoni nem megújuló energiaforrásból előállított import üzemanyag

- Itthoni megújuló energiaforrásból itthon előállított üzemanyag, amiből még exportra is jut

 

Címkék: közösség benzin etanol bioetanol e85

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr993077270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amatőr 2011.07.18. 16:38:19

Miközben a másik posztot kommenteltem, akkor jelent meg ez, igazából ide való lenne:

Azt hiszem, mivel a kormány erőből próbálja megoldani a kérdést, nyugodt lelkiismerettel egyet tehetek: még akkor is E85-t tankolok, ha drágábban jövök ki. Ennyivel tartozom azoknak, akik ebbe az ágazatba fektettek munkát, időt, energiát. Ha elegen tennének ugyanígy, nem jönne be a MOL-ügynö... izé, a tisztelt képviselő úr számítása a kiesett jövedéki adó bevételekkel kapcsolatban. Amúgy a dohányáruk jövedéki adójának meg nem emelésével sokkal többtől estek el, de ők tudják...

KOCZKY 2011.07.19. 08:23:32

@amatőr: Én személy szerint, amíg kb ugyanannyiba lesz, mint a benya, szeszt nyomatok bele... több az előnye, mint a megtakarítás, az csupán 1 szempont... emellett tisztább, jobban húz, és egyáltalán nem melegszik olyan mértékben a motor pl kánikulában sem, mint benzinnel... sokkal ritkábban kapcsol be a venti is, még dugóban is.

amatőr 2011.07.19. 17:42:01

Nekem nem kell bemutatni az etanolt, régóta használom. Szkeptikusoknak a kipuffogócsőbe dugott, és onnan tisztán kihúzott papírzsepit szoktam megmutatni, vagy a sokezer kilométeresen is átlátszó aranybarna motorolajat. Az hogy nyomatékosabb és jobban megy csak hab a tortán.
süti beállítások módosítása