2011.03.18. 23:59

Igaz, a blog egyik alapelve, hogy nincs marketing rizsa és részrehajlás, de talán most az egyszer kivételt tehetek, főleg, hogy offtopic a téma. Adott az a bizonyos 18 éves járgány - a blog főhőse. Nem mai darab már, az együtt töltött három év alatt hozzászoktam, hogy tütü bizonyos pontokon kicsit több odafigyelést igényel egy fiatalabb autónál. Nem túl veszélyes dolgok ezek, de azért van köztük egy-egy, ami valamivel komolyabbnak hat.
Az egyik ilyen a kormányszervó. Ebből szépen lassan könnyezik az olaj. Semmi gond nincs ezzel, csak időnként rá kell pillantani a folyadékszintre, és utánatölteni fél decit, ha úgy látjuk lecsökkent.
A másik odafigyelős történet a motorolaj. Ez talán komolyan hangzik, de mint az utolsó műszaki vizsgával egybekötött zöldkártya vizsgálat is kimutatta, igazából nem az. A gép nem megeszi az olajat, inkább csak valahol - a szervóhoz hasonlóan - egészen lassan kikönnyezi magából. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy miután egy napot áll a járgány, megjelenik alatta a szokásos kis "üzemi olajcsepp". Ez így megy már mióta nálam van. A csepp mérete nemigen változik... azaz nemigen változott, egészen máig. 

Az előző posztban említettem, hogy pár napja volt egy olajcsere. Azt viszont nem mondtam, hogy egy nem túl drága és nem túl olcsó olajat választottam, méghozzá - bedőlve a marketing rizsának - egy olyat, amit kifejezetten sokat futott kocsikhoz fejlesztettek ki. Na persze ... gondolta Stirlic.
Pedig IGEN!

Az a nagy helyzet, hogy az üzemi olajcseppem bizony szőrén-szálán eltűnt!
Örülés volt ám, nem kicsi, mikor ezt konstatáltam :)

A konkrét olaj amit használtam a Valvoline MaxLife 10w40. Azért írom le ezt így kerek perec, mert ekkora pozitív csalódás után azt mondom, akinek idősebb kocsija van hasonló üzemi-cseppel, annak egy próbát egészen biztosan megér a dolog.

Itt még megjegyezném, hogy a Valvoline szerint a "sokat futott" azt jelenti, hogy 100000-nél több van benne... hehe, akkor a 284000 az minek számít? :)



Címkék: offtopic

A bejegyzés trackback címe:

https://e85-project.blog.hu/api/trackback/id/tr572751761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása